Press "Enter" to skip to content

Zapamiętanie koszyków klientów po wylogowaniu – jak to włączyć w PrestaShop?

Admin 0

Zawartość artykułu

Opis błędu

W PrestaShop 1.7 możemy natrafić na dziwny błąd. Podczas zalogowania na swoje konto klient dodaje coś do koszyka. Następnie się wylogowywuje. Po ponownym zalogowaniu – traci zawartość swojego koszyka 🙁 Nie trzeba nikogo przekonywać, że zakupy na takim sklepie internetowym są frustrujące..

Jak to naprawić?

Zmiana ustawienia

Okazuje się, że przy niektórych instalacjach PrestaShop jest po prostu ta opcja domyślnie wyłączona. Aby to przestawić wejdź w:

Preferencje -> Klienci

i Użyj opcji opcji:

“Wyświetl ponownie koszyk po zalogowaniu” -> TAK 

Następnie zapisz ustawienie. Obrazuje to poniższy screen:

Zachowanie zawartości klienta po ponownym zalogowaniu – opcja którą należy ustawić na TAK

Dla anglojęzycznego panelu:

Customer Settings -> Customers -> Re-display cart at login -> YES

Zachowanie zawartości klienta po ponownym zalogowaniu – opcja którą należy ustawić na TAK (dla anglojęzycznego panelu)

grafika: wallpaperaccess.com

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Zobacz także !
Jak się objawia błąd i z czego on wynika? Jeśli…