Press "Enter" to skip to content

Jak usunąć sekcję „Oszczędź czas przy następnym zamówieniu…” widoczną dla kupujących bez rejestracji.

Admin 0

Domyślnie w PrestaShop 1.7 na stronie z potwierdzeniem zamówienia jest umieszczona sekcja „nagabująca” do rejestracji. Jest ona widoczna jedynie dla zakupów bez rejestracji (zakupów „dla Gości”):

„Oszczędź czas przy następnym zamówieniu… ” – zupełnie zbędny formularz widoczny na potwierdzeniu zamówienia w PrestaShop. Widok z urządzenia mobilnego.

Formularz ten jest w naszej ocenie zbędny. O ile podczas zakupu już było pytanie o rejestrację to po co pytać o to jeszcze raz? Jest to nachalne i może być źle odebrane przez klienta.

Ten blok zwiększa ilość informacji wyświetlanych na ostatnim monicie z potwierdzeniem zamówienia. Dla klientów mniej obeznanych z interface’ami webowymi może sugerować, że to dodatkowa czynność którą muszą wykonać. Wprowadza to niepotrzebną konsternację.

Można na szczęście stosunkowo łatwo to ukryć bez szkody na działanie systemu.

Otwórz plik:

Odnajdź fragment kodu typu:

Następnie otocz go komentarzem:

 

grafika:wallpaperaccess.com

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Zobacz także !
Chcesz ustawić "Użyj pamięci podręcznej " na: NIE - i…